ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Eντυπωσιακός Boba Coffee με πέρλες καφέ!

02/06/2020
από coffees.gr

Ένας καφές επιπέδου... Master Chef θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας.

Είναι απίθανο να μην έχουμε πέσει ποτέ επάνω σε ένα από τα πολλά μαγαζιά που σερβίρουν το λεγόμενο “Bubble Tea” ή “Bobba Tea”, το εντυπωσιακό ρόφημα τσαγιού που αποτελείται από μικρές, γυαλιστερές πέρλες τσαγιού και πάγο. Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και έναν… Boba Coffee;

Όπως καταλαβαίνουμε, ο Boba Coffee είναι ένας καφές με ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση, που αποτελείται από παγωμένο καφές της αρεσκείας και πέρλες καφέ, της λεγόμενες Boba Pearls. Αν και η παρασκευή των περλών ακολουθεί ουσιαστικά τις αρχές της μοριακής γαστρονομίας, δεν χρειάζεται να είναι κανείς… Master Chef για να ετοιμάσει τον εντυπωσιακό Boba Coffee στο σπίτι, αφού απαιτούνται μόνο τρία υλικά και καθόλου εξειδικευμένος εξοπλισμός.

Η μόνη δυσκολία έγκειται στο αλεύρι ταπιόκας. Το αλεύρι ταπιόκας είναι ένα η αλεσμένη ρίζα του φυτού cassava, που ευδοκιμεί στην Λατινική Αμερική και την Νοτιοανατολική Ασία και αποτελεί βασικό συστατικό πολλών νοτιοαμερικάνικων και ασιατικών πιάτων. Μπορεί ωστόσο να βρεθεί σχετικά εύκολα σε ethnic παντοπωλεία, και η δεξιότητα στην κατασκευή των περλών θα κατακτηθεί με μερικές μόνο δοκιμές.

Ο Boba Coffee θα κλέψει πραγματικά τις εντυπώσεις σε μια φιλική μάζωξη, ενώ μπορούμε να είμαστε πολύ ευέλικτοι σε ό,τι αφορά στο ρόφημά μας, καθώς μπορούμε να φτιάξουμε Boba Coffee, διατηρώντας τις πέρλες καφέ, με μια πληθώρα διαφορετικών υλικών και συνδυασμών.

 

Τι χρειαζόμαστε για τις πέρλες καφέ;

  • 3 κουταλιές της σούπας καυτό καφέ
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • 1 / 2 κούπα αλεύρι ταπιόκας (σε ethnic παντοπωλεία)

 

Πώς ετοιμάζουμε τις πέρλες καφέ;

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τον καφέ και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίζει να βράζει το σιρόπι
  • Ρίχνουμε το μισό αλεύρι ταπιόκας, και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να «ξεκολλά» από τα τοιχώματα
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε μια ξύλινη επιφάνεια κοπής.
  • Ζυμώνουμε για πέντε λεπτά, μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν πηλός.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές πέρλες
  • Ζεσταίνουμε νερό σε χαμηλή φωτιά, και βράζουμε τις πέρλες μας για 10-15 λεπτά, μέχρι να έρθουν στην επιφάνεια.
  • Μόλις τις σουρώσουμε, τις τοποθετούμε σε κρύο νερό για μερικά λεπτά.

 

Πώς σερβίρουμε τις πέρλες καφέ;

  • Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε διάφανο, γυάλινο ποτήρι, προκειμένου οι πέρλες του καφέ να φαίνονται, καθώς το πιο εντυπωσιακό στον Boba Coffee είναι το σερβίρισμα του.
  • Είναι πολύ συνηθισμένο οι πέρλες να σερβίρονται με γάλα, καθώς η αντίθεση κάνει πιο ευδιάκριτες τις πέρλες του καφέ.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε Cold Brew, για πιο ντελικάτο άρωμα και γλυκιά γεύση, ή παγωμένο espresso, για πιο κρεμώδη και απολαυστική υφή.
  • Αν θέλουμε να τονίσουμε τον εξωτικό χαρακτήρα του ροφήματος, μπορούμε αντί για γάλα να προσθέσουμε γάλα καρύδας.
  • Ο τριμμένος πάγος βοηθά στο να αποκτήσει το ρόφημά μας απολαυστική υφή.
  • Οι πέρλες μας είναι συνήθως γυαλιστερές και θυμίζουν τσίχλα στην υφή τους. Σίγουρα, οι σπιτικές πέρλες μπορεί να μην είναι τόσο πετυχημένες όσο αυτές που θα βρούμε σε μαγαζιά εστίασης, καθώς τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες της μοριακής γαστρονομίας.
  • Οι πέρλες διατηρούνται στο ψυγείο, σε σφραγισμένο δοχείο, ως και 10 μέρες.

 

Αν έχουμε καλεσμένους για απογευματινό καφέ και θέλουμε να τους εντυπωσιάσουμε με ένα πραγματικά ασυνήθιστο ρόφημα, ένα ψηλό ποτήρι με Boba Coffee μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή!