Ένας καφές επιπέδου... Master Chef θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας.
Είναι απίθανο να μην έχουμε πέσει ποτέ επάνω σε ένα από τα πολλά μαγαζιά που σερβίρουν το λεγόμενο “Bubble Tea” ή “Bobba Tea”, το εντυπωσιακό ρόφημα τσαγιού που αποτελείται από μικρές, γυαλιστερές πέρλες τσαγιού και πάγο. Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και έναν… Boba Coffee;
Όπως καταλαβαίνουμε, ο Boba Coffee είναι ένας καφές με ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση, που αποτελείται από παγωμένο καφές της αρεσκείας και πέρλες καφέ, της λεγόμενες Boba Pearls. Αν και η παρασκευή των περλών ακολουθεί ουσιαστικά τις αρχές της μοριακής γαστρονομίας, δεν χρειάζεται να είναι κανείς… Master Chef για να ετοιμάσει τον εντυπωσιακό Boba Coffee στο σπίτι, αφού απαιτούνται μόνο τρία υλικά και καθόλου εξειδικευμένος εξοπλισμός.
Η μόνη δυσκολία έγκειται στο αλεύρι ταπιόκας. Το αλεύρι ταπιόκας είναι ένα η αλεσμένη ρίζα του φυτού cassava, που ευδοκιμεί στην Λατινική Αμερική και την Νοτιοανατολική Ασία και αποτελεί βασικό συστατικό πολλών νοτιοαμερικάνικων και ασιατικών πιάτων. Μπορεί ωστόσο να βρεθεί σχετικά εύκολα σε ethnic παντοπωλεία, και η δεξιότητα στην κατασκευή των περλών θα κατακτηθεί με μερικές μόνο δοκιμές.
Ο Boba Coffee θα κλέψει πραγματικά τις εντυπώσεις σε μια φιλική μάζωξη, ενώ μπορούμε να είμαστε πολύ ευέλικτοι σε ό,τι αφορά στο ρόφημά μας, καθώς μπορούμε να φτιάξουμε Boba Coffee, διατηρώντας τις πέρλες καφέ, με μια πληθώρα διαφορετικών υλικών και συνδυασμών.
Τι χρειαζόμαστε για τις πέρλες καφέ;
Πώς ετοιμάζουμε τις πέρλες καφέ;
Πώς σερβίρουμε τις πέρλες καφέ;
Αν έχουμε καλεσμένους για απογευματινό καφέ και θέλουμε να τους εντυπωσιάσουμε με ένα πραγματικά ασυνήθιστο ρόφημα, ένα ψηλό ποτήρι με Boba Coffee μάλλον είναι η καλύτερη επιλογή!