Μια καφετέρια, αλλά και γενικά μια οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης, έχει τις δικές της, ξεχωριστές προκλήσεις. 13 επαγγελματίες βοηθούν baristi και επιχειρηματίες με απλές, πρακτικές συμβουλές.
Ανάμεσα στα επιδόρπια που μπορεί να φτιάξει κανείς με καφέ, μια παραδοσιακή συνταγή από την Κολομβία υπόσχεται μια ανάλαφρη και δροσερή μους, με έντονη και αναζωογονητική γεύση!
Όσο καλός και να είναι ο εσπρέσο που ετοιμάζουμε, συχνά ξεχνάμε να δώσουμε την πρέπουσα σημασία σε ένα σημαντικό θέμα: το σερβίρισμά του.
Κοιτώντας μια συσκευασία καφέ, πέρα από τη μάρκα του ή τη σύσταση του χαρμανιού του, το μάτι συνήθως σταματά και σε μια σειρά από πιστοποιήσεις. Τι είναι η περιβόητη πιστοποίηση «Fair Trade»;
Αν και βρίσκεται σε αρκετά σπίτια, αρκετοί καφελάτρες παραπονιούνται για την ποιότητα του καφέ που παράγει το Moka Pot τους. Υπάρχουν τρόποι να τον βελτιώσουμε;
Απλή και ταυτόχρονα πολύπλοκη, σύγχρονη και την ίδια στιγμή νοσταλγική, γεμάτη στυλ αλλά και γεμάτη ουσία: η εκχύλιση Pour Over κερδίζει συνεχώς έδαφος ανάμεσα σε όσους έχουν πραγματικά απαιτήσεις από τον καφέ τους.
Σαν λάτρεις του καφέ, αγαπάμε την αυθεντικότητα, αλλά αγαπάμε και τους πειραματισμούς. Τι θα συμβεί αν προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε τον παγωμένο καφέ με ένα δημοφιλές επιδόρπιο;
Είναι γεγονός ότι η ελληνική κουλτούρα του καφέ, τουλάχιστον από την δεκαετία του εξήντα και μετά, περιστράφηκε γύρω από τους κρύους καφέδες. Ζώντας σε μια χώρα που η ηλιοφάνεια αγγίζει τις 300 ημέρες ετησίως και που η άνοιξη ξεκινά τον Απρίλη για να τερματιστεί τον Οκτώβρη, είναι λογικό η ζήτηση για κρύους, δροσιστικούς καφέδες να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Ο καφές ταιριάζει εξαιρετικά με το αλκοόλ – και τα σχετικά κοκτέιλ που το αποδεικνύουν δεν είναι λίγα. Τι συμβαίνει αν παντρέψουμε τον καφέ με ένα από τα πιο γνωστά μεξικάνικα ποτά; Γεννιέται η Coffee Margarita!
Ο καφές είναι η αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων ανθρώπων. Έχετε φανταστεί ότι υπήρξαν ιστορικές περίοδοι που ο καφές ήταν στενά συνδεδεμένος με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις;
Ερευνώντας τον κόσμο του καφέ, έχουμε δει κι έχουμε ακούσει πολλά – όπως ότι ένα φλυτζάνι καφέ μπορεί να κοστίσει και 15 λίρες, αν σερβίρεται σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin.
Συνδυάζοντας τον Cold Brew με απλά και εύκολα συστατικά, μπορούμε να δημιουργήσουμε πεντανόστιμα cocktails χωρίς αλκοόλ, δίνοντας άλλη νότα στα τραπέζια μας.
Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την καθημερινότητά του χωρίς καφέ, όμως πριν κατακτήσει τους ουρανίσκους των Ευρωπαίων, ο καφές διάνυσε μια αξιοσημείωτη διαδρομή, που συνδέθηκε με την ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου.
Πώς θα σας φαινόταν μια μπύρα που θα κουβαλούσε τη γλυκόπικρη αίσθηση του καφέ; Κι όμως, υπάρχει!
Από τις Ηνωμένες Πολιτείες έρχεται ένας κρύος καφές με κουβανέζικη κληρονομιά και μοναδική γεύση: υποδεχθείτε τον Mojito Coffee!
Η καλλιέργεια, η επεξεργασία και το εμπόριο του καφέ αποτελούν διαδικασίες που αφορούν χιλιάδες επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές – έχουν όμως, όπως και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, επιπτώσεις στο περιβάλλον. Πως μπορούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει η κούπα μας;
Η μόδα των crossover επιδορπίων, των γλυκών δηλαδή που συνδυάζουν χαρακτηριστικά από διαφορετικά, αγαπημένα επιδόρπια, χτύπησε και την Ιταλική παράδοση: γνωρίστε την πανακότα τιραμισού!
Πριν ο espresso κατακτήσει ολόκληρο τον πλανήτη, κατέκτησε σταδιακά την πατρίδα του, την Ιταλία. Οι απαιτητικοί Ιταλοί έχουν τον δικό τους κώδικα για τον espresso και την δική τους ιδιαίτερη κουλτούρα, που ορίζεται από 4 (+1) «Μ».
Χωρίς αμφιβολία, μια από τις πιο κοινές καθημερινές συνήθειες είναι το εσπρεσάκι στο αυτοκίνητο, πηγαίνοντας στη δουλειά… υπάρχει όμως τρόπος να το απολαμβάνουμε οικονομικότερα;
Είναι γεγονός πως στην Ελλάδα αγαπάμε ιδιαίτερα τους κρύους, αναζωογονητικούς καφέδες. Υπάρχει όμως κρύος καφές που να διατηρεί στο ακέραιο τις γεύσεις και τα αρώματά του;