Αυτό το καλοκαίρι, το Nergoni πίνεται… αλλιώς!
Ο καφές είναι ένα από τα πιο υγιεινά ροφήματα που μπορούμε να απολαύσουμε και μια από τις βασικότερες πηγές αντιοξειδωτικών στο διαιτολόγιο του σημερινού ανθρώπου. Παρ’ όλα τα δεδομένα οφέλη του καφέ στην υγεία μας, τα πάντα εξαρτώνται από τις συνήθειες μας, καθώς υπάρχουν απλά μυστικά που μπορούν να κάνουν την καθημερινή μας συνήθεια περισσότερο υγιεινή, χωρίς να μειώσει την απόλαυση του καφέ ούτε στο ελάχιστο.
Όσο κι αν μπορεί να φαίνεται παράξενο, ο καφές για χρόνια στην Ελλάδα πήγαινε χέρι χέρι με την πολιτική – γύρω από ένα φλιτζάνι καφέ έχουν γίνει οι πιο κρίσιμες πολιτικές συζητήσεις.
Πιστό στην Ιαπωνική μαγειρική λιτότητα και κομψότητα, το Coffee Jelly μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι.
Το να γράφουν για εσένα οι καλύτεροι, είναι επιτυχία!
Είναι πραγματικά απίστευτη η ποικιλία που μπορεί να συναντήσει κανείς στους παγωμένους, δροσιστικούς καφέδες. Η επόμενη πρόταση μάς έρχετια από μακριά: από την Σρι Λάνκα, την πάλαι ποτέ αποικιακή Κεϋλάνη.
Ο καφές είναι σίγουρα κάτι πολύ παραπάνω από ένα ρόφημα – είναι μια καθημερινή συνήθεια, που επηρεάζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης ζωής, σε τομείς που εκτείνονται από τις κοινωνικές συναναστροφές μέχρι ακόμα και την πολιτική.
Όσοι οι μέρες της άδειας πλησιάζουν, όλο και περισσότεροι καφελάτρες έχουν το ίδιο ερώτημα: Πως μπορούμε να απολαμβάνουμε ποιοτικό καφέ στις διακοπές μας;
Η ποικιλία στους παγωμένους, δροσιστικούς καφέδες είναι τόσο μεγάλη, που αυτό το καλοκαίρι δε θα ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε!
Ποιοι παγωμένοι καφέδες θα μας δροσίσουν φέτος;
Το ταξίδι προς τον πραγματικά καλό espresso δεν είναι εύκολο, ειδικά για τους αρχάριους εραστές του καφέ!
Το καλοκαίρι, είτε επιλέγουμε ζεστό είτε παγωμένο καφέ, είναι η εποχή μου μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας μας μικρές γευστικές παρασπονδίες.
Μια «χαμένη», υβριδική ποικιλία καφέ που ίσως μας απασχολήσει στο μέλλον: ο αφρικανικός Arabusta!
Ο καφές συνηθίζει να επηρεάζεται από τα διάφορα διατροφικά trends που επικρατούν, αλλά και να τα επηρεάζει με τη σειρά του. Δε θα μπορούσε λοιπόν να μείνει ανεπηρέαστος από τις μόδες της υγιεινής διατροφής.
Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τον παγωμένο καφέ… όμως ο παγωμένος καφές έχει ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Πώς αποφεύγουμε την αραίωσή του; Με εύκολα παγάκια από καφέ!
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που συναντά κανείς στον κόσμο του καφέ, είναι οι δεκάδες διαφορετικοί τρόποι σερβιρίσματος του ανά τον κόσμο. Ποιος θα φανταζόταν ότι υπάρχουν κουλτούρες καφέ που αγαπούν να τον απολαμβάνουν με… τυρί;
Για πολλούς λάτρεις του καφέ, είναι το ρόφημα που προσωποποιεί τη «νόθευση» του καφέ και την απομάκρυνση από την αυθεντική του γεύση, για άλλους είναι μια ένοχη απόλαυση, για τους περισσότερους όμως είναι ένα ρόφημα ξεδιψαστικό, αναζωογονητικό και χορταστικό, με γεμάτη γεύση και υπέροχη υφή: ο λόγος για τον Frappuccino!
Ο καφές είναι το πιο διαδεδομένο ρόφημα σε ολόκληρο τον κόσμο – όμως για πολλούς λόγους είναι και πρέπει να παραμείνει ένα «ενήλικο» ρόφημα.
Μπορεί ο Freddo Espresso να είναι ελληνική εφεύρεση και να μονοπωλεί τα ελληνικά καλοκαίρια, όμως και στην πατρίδα του espresso υπάρχει ένας αντίστοιχος παγωμένος καφές: ο Shakerato!
Όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε εξοπλισμό, αρκετοί καφελάτρες καταφεύγουν σε μια απλή και χειροκίνητη μηχανή, την French Press. Με μερικές απλές συμβουλές, ο καφές που παράγεται από την French Press μας μπορεί να γίνει πιο απολαυστικός.