Όλα είναι θέμα σωστής αναλογίας, καλής τεχνικής και φυσικά ποιοτικού καφέ.
Το dripper είναι μια συσκευή απλή, που όμως αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να μας δώσει πραγματικά απολαυστικό, αρωματικό καφέ φίλτρου.
Κάθε λάτρης του καφέ, που θέλει να απολαμβάνει ποιοτικές εκχυλίσεις και στο σπίτι του, είναι λογικό να αρχίσει να «χτίζει» σιγά σιγά τον εξοπλισμό του. Πριν ωστόσο, ξανοιχτούμε σε εξειδικευμένα εργαλεία και εξεζητημένα gadgets, είναι καλό να αρχίσουμε από τα βασικά: από έναν καλό μύλο άλεσης
Μια… ρετροφουτουριστική συσκευή καφέ τραβάει τα βλέμματα όλων των καφελατρών: γνωρίστε το Syphon!
Όταν γίνεται λόγος για καφέ, το μυαλό μας κατευθύνεται σχεδόν αμέσως στην Νότια Αμερική – και δικαίως, αφού η ήπειρος αυτή είναι υπεύθυνη για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας παραγωγής καφέ.
Αν και ο καφές στην Ευρώπη είναι συνώνυμος της Ιταλίας, υπάρχουν κι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις με μακραίωνη κι αξιοσημείωτη κουλτούρα καφέ.
Αν και έχει εξέχουσα θέση σε πολλά χαρμάνια espresso, ο ασιατικός καφές μοιάζει να μην έχει βρει τη θέση που του αξίζει στην καρδιά των καφελατρών.
Ο καφές μπορεί να διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο από τους Άραβες και ο espresso να είναι μια Ιταλική εφεύρεση, όμως το φυτό του καφέ αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Αιθιοπία. Το καφεόδεντρο είναι ενδημικό είδος της Αιθιοπίας και οι Αιθίοπες ήταν εξάλλου ο πρώτος λαός που χρησιμοποίησε τους κόκκους του καφέ, αν και αρκετά διαφορετικά από όσο γνωρίζουμε σήμερα.
Mια ιστορική Ιταλική πόλη, με ιδιαίτερο χρώμα, πλούσια γαστρονομική παράδοση και εξαιρετικό καφέ: γνωρίστε την Νάπολη!
Αν και στις μέρες μας, φαίνεται να ζούμε μια «παντοδυναμία» του καφέ Arabica, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετική δημοφηλία, η Ιταλική παράδοση του espresso είναι βασισμένη στην ανάμειξη του Arabica με κάποιο ποσοστό από την δεύτερη ποικιλία καφέ, τον Robusta.
Δύο μεγάλα «προβλήματα» του καλοκαιριού λύνονται στη στιγμή με ένα πανεύκολο γλυκό που θυμίζει παγωτό.
Όλο και περισσότερες φωνές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Μπορούν αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν το αγαπημένο μας ρόφημα;
Μπορεί να συνδυαστεί η κατασκήνωση με τον νόστιμο και ποιοτικό καφέ;
Αν και το αβοκάντο φέρνει στο μυαλό tex-mex βραδιές με nachos ή πληθωρικά brunch, μπορεί να μεταμορφθωθεί σε πανάλαφρο, vegetarian γλυκό με απίστευτη ευκολία.
Είναι, όπως γνωρίζουμε, το «κακό παιδί» της οικογένειας του καφέ. Κι όμως, ο παρεξηγημένος Robusta ίσως έχει αρχίσει να έρχεται ξανά στο προσκήνιο.
Yπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιήσουμε τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ – αλλά ο πιο νόστιμος είναι να φτιάξουμε Espresso Brownies!
Έξι περίεργες, συνηθισμένες και ασυνήθιστες, επιδράσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό.
Οι περισσότεροι καφελάτρεις το γνωρίζουν, ωστόσο η αποθήκευση του καφέ παραμένει ένας από τους πιο ανθεκτικούς μύθους του αγαπημένου μας ροφήματος.
Το δίλημμα «να πάρω καφέ ή ποτό» ανήκει οριστικά στο παρελθόν!
Ο καφές έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στη ζαχαροπλαστική, με επλά επιδόρπια που εντυπωσιάζουν!