29/04/2022
από coffees.gr
Δυνατός Καφές & Μαύρο Τσάι σε ένα απολαυστικά παγωμένο ρόφημα.
H ασιατική κουλτούρα του καφέ, αν και είναι μία απο τις σημαντικότερες του κόσμου, παραμένει εν πολλοίς ανεξερεύνητη για τους δυτικούς ουρανίσκους. Χαρακτηρίζεται από τους εξαιρετικά δυνατούς καφέδες, την άφθονη προσθήκη ζάχαρης και γάλακτος, την έντονη χρήση των μπαχαρικών, αλλά και την μίξη του καφέ με διάφορα άλλα ροφήματα, άλλοτε συνηθισμένα και άλλοτε όχι. Αν και κάθε χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει τις δικές της, ξεχωριστές σπεσιαλιτέ, τα παραπάνω χαρακτηριστικά συνοψίζουν αρκετά εύγλωττα τα αρώματα, τις γεύσεις και το χαρακτήρα του Ασιατικού καφέ.
Δεν είναι σπάνιο, ο καφές να παντρεύεται με ένα ακόμα ρόφημα που αγαπούν πολύ στην Ασία, το δυνατό μαύρο τσάι! Ο Black Tie Coffee μας έρχεται από την Ταϋλάνδη, είναι παγωμένος, αναζωογονητικός, γεμάτος καφεϊνη και συνδιάζει ασιατικό καφέ, μαύρο τσάι, ζαχαρούχο γάλα και κρέμα γάλακτος, αλλά και ταϋλανδέδικα μπαχαρικά. Αν τον γνωρίσετε καλύτερα, θα γίνει μια αγαπημένη σας επιλογή για το φετινό καλοκαίρι!
Τι χρειαζόμαστε για έναν Black Tie Coffee;
- Μαύρο Τσάι
- Αστεροειδή Γλυκάνισο
- Κάρδαμο
- Πολτό Τάμαριντ
- Έναν διπλό Espresso
- Ζαχαρούχο Γάλα
- Κρέμα γάλακτος
- Πάγο
Πώς ετοιμάζουμε τον Black Tie Coffee;
- Ετοιμάζουμε το τσάι, εκχυλίζοντάς το σε ζεστό νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει το κάρδαμο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τον πολτό τάμαριντ και (προαιρετικά) λίγη ζάχαρη.
- Ετοιμάζουμε τον διπλό espresso
- Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι ως τη μέση με πάγο
- Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ζαχαρούχο γάλα
- Προσθέτουμε τον espresso προσεκτικά, ώστε να δημιουργηθούν στρώσεις.
- Συμπληρώνουμε με το τσάι, και κατοπιν με την κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη.
- Σερβίρουμε με καλαμάκι, χωρίς να ανακατέψουμε.
Συμβουλές για δροσιστικούς Black Tie Coffees!
- Το τάμαριντ είναι ο πολτός της ομώνυμης ρίζας, που έχει έντονη γλυκόξινη γεύση και χρησιμοποιείται πολύ στην μαγειρική της Ταϋλάνδης. Βρίσκεται σε μαγαζιά με ethnic προϊόντα, αν όμως δεν τον βρούμε, προσθέτουμε λίγο λεμόνι και λίγη ζάχαρη, με διαφορετικό αποτέλεσμα στη γεύση.
- Μπορούμε να χτυπήσουμε τον espresso με πάγο και να κρυώσουμε το τσάι, κάνοντας το ρόφημά μας ακόμα πιο δροσιστικό και κατάλληλο για το καλοκαίρι.
- Δεν προσθέτουμε έξτρα ζάχαρη, γιατί το ζαχαρούχο είναι αρκετά γλυκό από μόνο του.
- Επιλέγουμε έναν καφέ από την Ασία, που θα ταιριάξει άψογα με τα αρώματα των μπαχαρικών. Ένας ιδιαίτερος Arabica όπως ο Paradiso Papua New Guinea ή ένας δυνατός Robusta όπως ο Rhodigium Indonesia EK Especial αποτελούν πολύ καλές επιλογές.
- Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι o Black Tie έχει ισχυρή δόση καφεϊνης, αφού εκτός από τον espresso, έχει μαύρο τσάι, το οποίο επίσης είναι πλούσιο σε καφεϊνη.
Ποτέ η Ταϋλάνδη δεν ήταν πιο κοντά, παρά με ένα ποτήρι παγωμένου, απολαυστικού Black Tie Coffee!