ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Black Forest Mocha, καφές και γλυκό σε ένα ποτήρι

02/05/2019
από coffees.gr

Σαν λάτρεις του καφέ, αγαπάμε την αυθεντικότητα, αλλά αγαπάμε και τους πειραματισμούς. Τι θα συμβεί αν προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε τον παγωμένο καφέ με ένα δημοφιλές επιδόρπιο;

Η άνοιξη είναι ο καιρός που η όρεξή μας αναζητά παγωμένους, δροσιστικούς καφέδες – είναι όμως και η εποχή κατά την οποία εμφανίζονται μερικά από τα πιο λαχταριστά φρούτα, όπως τα κεράσια. Έχουμε συνηθίσει στους απροσδόκητους γευστικούς συνδυασμούς που έχουν σαν βάση τον καφέ, όμως η σημερινή συνταγή ίσως είναι η πιο περίεργη που έχουμε παρουσιάσει ποτέ. Συνδυάζοντας καφέ, γάλα, σοκολάτα και κεράσια, παίρνουμε ένα ρόφημα που θυμίζει κάτι από ένα ιδιαίτερα αγαπημένο γλυκό: το Black Forest.

Το Black Forest είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές γλυκό που αποτελείται από παντεσπάνι, σαντιγί, σοκολάτα και κεράσια – είτε φρέσκα, είτε διατηρημένα σε αλκοόλ. Αν και συναντάται σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αμερική, οι ρίζες του Black Forest εντοπίζονται στη Γερμανία, αφού αποτελεί μετεξέλιξη ενός γερμανικού γλυκού με το ίδιο όνομα. Πολλοί νομίζουν πως το όνομά του προέρχεται από το Μέλανα Δρυμό, όμως αυτή είναι η μισή αλήθεια, καθώς το όνομα του επιδορπίου προέρχεται από ένα λικέρ που παράγεται στα χωριά του Μέλανα Δρυμού, το οποίο χρησιμοποιούνταν για την διατήρηση των κερασιών.

 

O Black Forest Mocha συνδυάζει την αγαπημένη γεύση του Black Forest με τα αρώματα του καφέ, δημιουργώντας έναν καφέ – επιδόρπιο, δροσιστικό, εύγεστο και αρκετά χορταστικό. Η γλυκόπικρη γεύση του καφέ με την φρουτώδη αίσθηση του κερασιού και τη γλύκα της σοκολάτας είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να ξενίσει και που σίγουρα δεν είναι για όλους – όμως, όσοι αγαπούν τα γλυκά και αγαπούν και τον καφέ μπορούν να το δοκιμάσουν. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο, πρωτότυπο και ξαφνιάζει ευχάριστα.

 

Τι χρειαζόμαστε για τον Black Forest Mocha;

  • 240 ml κρύος καφές
  • ½ κούπα γάλα
  • 15 κεράσια, πλυμένα και χωρίς κουκούτσι
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σοκολάτας
  • 1 κούπα πάγο

 

 

 

Πως ετοιμάζουμε τον Black Forest Mocha;

  • Ετοιμάζουμε τον καφέ, και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τον παγώνουμε στο ψυγείο
  • Σε ένα blender, χτυπάμε τον καφέ, το γάλα, τα κεράσια, τη σοκολάτα και τον πάγο, ώσπου ο πάγος να θρυμματιστεί εντελώς. Ελέγχουμε την υφή και διορθώνουμε με λίγο πάγο (αν είναι πολύ αραιό) ή με λίγο καφέ (αν είναι πολύ πηχτό)
  • Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι και γαρνίρουμε με σαντιγί, κομματάκια σοκολάτας ή ένα κερασάκι.

 

 

 

Συμβουλές για έναν απολαυστικό Black Forest Mocha

  • Η υφή του ροφήματος πρέπει να είναι λίγο λιγότερη πυκνή από ένα milkshake ή από ένα smoothie. Αν το επιθυμούμε πιο αραιό, βάζουμε λίγο περισσότερο καφέ
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι καφέ θέλουμε, όμως λόγω της ποσότητας είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε καφέ φίλτρου. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου γευστικό με εσπρέσο, όμως απαιτούνται 4 εσπρέσο, κάτι που ανεβάζει πολύ την περιεκτικότητα σε καφεΐνη.
  • Διαλέγουμε ένα 100% Arabica χαρμάνι, σχετικά ελαφρύ σε γεύση και γλυκόπιοτο, προκειμένου να αναμειχθούν καλά οι γεύσεις και να δέσει ο χαρακτήρας του ροφήματος. Ο Lucaffe Mr Exclusive ή ο Organic Bio Puro είναι πολύ καλές επιλογές για το συγκεκριμένο ρόφημα.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βύσσινα μαζί με τα κεράσια, σε αναλογία 50 / 50 ή να αντικαταστήσουμε κάποια από τα κεράσια με maraschino cherries ή με κεράσια διατηρημένα σε αλκοόλ, για να δώσουμε ένα ιδιαίτερο twist στη γεύση.
  • Δεν προσθέτουμε ζάχαρη, καθώς τα φυσικά σάκχαρα του φρούτου και το σιρόπι σοκολάτα προσθέτουν γλυκύτητα στον καφέ. Αν το επιθυμούμε, προσθέτουμε ζάχαρη στην αρχή, και πάντα με μέτρο.
  • Το ρόφημα δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, καθώς περιέχει καφεΐνη!
  • Για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα, μπορούμε να αλείψουμε τα τοιχώματα του ποτηριού με λίγο σιρόπι σοκολάτας, πριν προσθέσουμε το ρόφημα μας.

 

Αν αναζητάτε πρωτότυπες και διαφορετικές γεύσεις από τον καφέ σας, δοκιμάστε τον Black Forest Mocha: είναι δροσιστικός, παγωμένος και σβήνει την επιθυμία για καφέ και γλυκό ταυτόχρονα, με μια μόνο γουλιά! Καλή απόλαυση!

 

Κατεβάστε την συνταγή σε αρχείο pdf, πατώντας εδώ