ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Bitter Glitter, ένα καλοκαιρινό cocktail από την Julius Meinl

17/05/2022
από coffees.gr

Το φετινό καλοκαίρι μυρίζει πορτοκάλι, τζιν και δυνατό espresso.

Όσο ο καιρός ζεσταίνει και οι μέρες γεμίζουν φως, τόσο ανεβαίνει η διάθεσή μας και αυτό αντανακλάται και στην καθημερινότητά μας. Οι καφέδες μας γίνονται πιο δροσεροί, πιο παγωμένοι, ενώ αναζητούμε γεύσεις διαφορετικές, πιο ξεσηκωτικές, με καλοκαιρινά αρώματα και – γιατί όχι ; - λίγο αλκοόλ που υπόσχεται ακόμα περισσότερη χαλάρωση. Και κάπου εδώ, έρχεται το Bitter Giltter!

To Bitter Glitter είναι δημιούργημα του Junior Vargas, ενώ βραβευμένου barista και mixologist για την Julius Meinl, το μεγαλύτερο coffee brand της Αυστρίας. Ο Vargas πάτησε πάνω στο πρόσφατο revival του espresso martini, ενός cocktail που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στα 80ies και φαίνεται να έχει επιστρέψει για τα καλά. To «bitter» ανιστοιχεί στην βάση του cocktail (espresso, gin, tonic) όμως το glitter (πορτοκάλι, βότανα) του δίνει το δροσερό χαρακτήρα που χρειάζεται ένα καλοκαιρινό ποτό σαν κι αυτό – μια και μόνο γουλιά θα σας πείσει.

 

Tι χρειαζόμαστε για το Bitter Glitter;

  • Έναν διπλό Espresso
  • Παγάκια
  • 30ml χυμό πορτοκάλι
  • 150 ml Tonic
  • Λίγες σταγόνες λικέρ πορτοκάλι, όπως το Grand Marnier
  • 20 ml Τζιν
  • Φλούδες πορτοκαλιού, θυμάρι, δενδρολίβανο

 

Πώς ετοιμάζουμε το Bitter Glitter;

  • Σε ψηλό, διάφανο ποτήρι με πάγο, βάζουμε το τόνικ
  • Εκυχιλίζουμε τον διπλό espresso
  • Σε ένα σέικερ, χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά
  • Προσθέτουμε το περιεχόμενο του σέικερ, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ευδιάκριτες στρώσεις (κρατάμε ένα κουτάλι barman αναποδογυρισμένο πάνω από το τόνικ μας)
  • Προσθέτουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και τα βότανα
  • Σερβίρουμε με έξτρα πάγο και καλαμάκι.

 

Συμβουλές για δροσερά Bitter Glitter

  • Προτιμούμε ένα 100% Arabica αρωματικό χαρμάνι για τον διπλό espresso, όπως το Julius Meinl Premium Collection.
  • Το θυμάρι και το δενδρολίβανο είναι ενδεικτικές επιλογές και όχι δεσμευτικές. Μπορούμε να τα παραλείψουμε εντελώς αν δε μας αρέσουν, ή να αυτοσχεδιάσουμε έχοντας στο μυαλό μας ότι θέλουμε μεσογειακές, καλοκαιρινές γεύσεις.
  • Η δημιουργία των layers δεν είναι δύσκολη, αλλά απαιτεί λίγη εμπειρία. Δεν απογοητευόμαστε αν δε μας πετύχει, το cocktail θα είναι το ίδιο νόστιμο, αλλά λιγότερο εντυπωσιακό στο μάτι.
  • Διαλέγουμε ακέρωτα πορτοκάλια και τα πλένουμε πολύ πολύ καλά, πριν χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα τους.

 

Δε χρειάζεσαι πολλά για να είσαι χαρούμενος, αν είναι καλοκαίρι – αλλά ένα γευστικό, τονωτικό cocktail σίγουρα βοηθά!