Το φετινό καλοκαίρι μυρίζει πορτοκάλι, τζιν και δυνατό espresso.
Όσο ο καιρός ζεσταίνει και οι μέρες γεμίζουν φως, τόσο ανεβαίνει η διάθεσή μας και αυτό αντανακλάται και στην καθημερινότητά μας. Οι καφέδες μας γίνονται πιο δροσεροί, πιο παγωμένοι, ενώ αναζητούμε γεύσεις διαφορετικές, πιο ξεσηκωτικές, με καλοκαιρινά αρώματα και – γιατί όχι ; - λίγο αλκοόλ που υπόσχεται ακόμα περισσότερη χαλάρωση. Και κάπου εδώ, έρχεται το Bitter Giltter!
To Bitter Glitter είναι δημιούργημα του Junior Vargas, ενώ βραβευμένου barista και mixologist για την Julius Meinl, το μεγαλύτερο coffee brand της Αυστρίας. Ο Vargas πάτησε πάνω στο πρόσφατο revival του espresso martini, ενός cocktail που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στα 80ies και φαίνεται να έχει επιστρέψει για τα καλά. To «bitter» ανιστοιχεί στην βάση του cocktail (espresso, gin, tonic) όμως το glitter (πορτοκάλι, βότανα) του δίνει το δροσερό χαρακτήρα που χρειάζεται ένα καλοκαιρινό ποτό σαν κι αυτό – μια και μόνο γουλιά θα σας πείσει.
Tι χρειαζόμαστε για το Bitter Glitter;
Πώς ετοιμάζουμε το Bitter Glitter;
Συμβουλές για δροσερά Bitter Glitter
Δε χρειάζεσαι πολλά για να είσαι χαρούμενος, αν είναι καλοκαίρι – αλλά ένα γευστικό, τονωτικό cocktail σίγουρα βοηθά!