Δύο μεγάλα «προβλήματα» του καλοκαιριού λύνονται στη στιγμή με ένα πανεύκολο γλυκό που θυμίζει παγωτό.
Το καλοκαίρι, κάθε κουζίνα έρχεται αντιμέτωπη με δύο «προβλήματα». Το ένα είναι η συντήρηση των μπανανών και το άλλο, το σπιτικό παγωτό. Οι μπανάνες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη ζέστη φρούτα, τα οποία συν τοις άλλοις δεν είναι καλό να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Έτσι, πολλές φορές η φρουτιέρα μας γεμίζει με μαυρισμένες, χαλασμένες μπανάνες που καταλήγουν στα σκουπίδια. Από την άλλη πλευρά, το παγωτό, το πιο δημοφιλές καλοκαιρινό επιδόρπιο, μπορεί να αποτελέσει μπελά για κάθε κουζίνα: το έτοιμο παγωτό είναι πολυθέρμιδο κι ακριβό, ενώ το σπιτικό απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και αρκετό χρόνο. Τη λύση και στα δύο προβλήματα έρχεται να δώσει το «ψευτοπαγωτό» μπανάνας!
Η χρήση της ώριμης μπανάνας (που διαφορετικά, θα κατέληγε στα σκουπίδια) ως πρώτης ύλης για παγωμένα επιδόρπια είναι αρκετά παλιά και έχει τις ρίζες της στην Αμερική. Οι μπανάνες πρώτα παγώνουν και έπειτα χτυπιούνται στο blender με υλικά που θα βελτιώσουν την υφή τους, όπως μέλι ή πραλίνα, ενώ ένα πλήθος άλλων συστατικών, όπως φυστικοβούτυρο, σιρόπι ή ξηροί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της γεύσης. Στη δική μας εκδοχή, χρησιμοποιούμε έναν διπλό espresso, που δίνει ένταση και γλυκόπικρα αρώματα στο γλυκό μας, κάνοντας το να μοιάζει με ένα λαχταριστό gelato moka!
Τι χρειαζόμαστε για το «ψευτοπαγωτό» espresso;
Πως ετοιμάζουμε το «ψευτοπαγωτό» espresso;
Συμβουλές για νόστιμο «ψευτοπαγωτό» espresso
Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει, ωστόσο ο καιρός θα συνεχίσει να είναι γλυκός για πολύ ακόμα και θα συνεχίσουμε να τρώμε παγωτά. Γεμίστε την κατάψυξη ώριμες μπανάνες – όποτε λιγουρευτείτε παγωτό φτιάξτε έναν εσπρέσο και θα έχετε πεντανόστιμο παγωτό καφέ σε δευτερόλεπτα!
Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ