Καρύδα, μπαχαρικά και καφές σε μια μοναδική συνταγή.
Το Bajigur είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα από το νησί της Ιάβας στην Ινδονησία, γνωστό για την γλυκόξινη και πικάντικη γεύση του. Τα βασικά του συστατικά είναι το γάλα και η ζάχαρη καρύδας, που συνδιάζονται με διάφορα μπαχαρικά, τα πιο διαδεδομένα από τα οποία είναι το τζίντζερ, το αλάτι και τα φύλλα pandan. Αν και είναι αρκετά παλαιότερο από τον καφέ, η καλλιέργεια του καφέ στην Ινδονησία δε το άφησε ανεπηρέαστο, κι έτσι το παραδοσιακό Bajigur εμπλουτίστηκε αρχικά με Kopi Tobruk, έναν ασιατικό καφέ που μοιάζει με τον δικό μας ελληνικό, και κατόπιν με καφέ φίλτρου, ενώ σήμερα παρασκευάζεται με οποιονδήποτε καφέ, ακόμα και με espresso ή στιγμιαίο.
Για όποιον αγαπά τα μπαχαρικά και τα εξωτικά αρώματα, ο Bajigur θα γίνει το αγαπημένο του, χουχουλιάρικο χειμερινό ρόφημα. Όσοι έχουν συνηθήσει σε πιο συμβατικές γεύσεις, δε χάνουν τίποτε να δοκιμάσουν μερικές γουλιές ενός πραγματικά ξεχωριστού καφέ – θα πιουν την Ινδονησία κυριολεκτικά στο ποτήρι!
Τι χρειαζόμαστε για έναν εξωτικό Bajigur;
Πως ετοιμάζουμε τον Bajigur;
Συμβουλές για τις πιο comfort κούπες Bajigur
BONUS: Δύο ασιατικοί καφέδες, απόλυτα κατάλληλοι για ζεστούς Bajigur
New York Monorigini Java: Μονοποικιλιακός, 100% Robusta καφές υγρής επεξεργασίας από τo νησί της Ιάβας, στην Ινδονησία. Χαρακτηρίζεται από πλούσια κρέμα, δυνατό αλλά ισορροπημένο σώμα και μοναδική γεύση στην οποία κυριαρχούν οι νότες σοκολάτας και καβουρδισμένων φουντουκιών.
Minges Single Origin India Monsooned Malabar: Μονοποικιλιακός, 100% Arabica καφές από την Ινδία, από την παραθαλάσσια περιοχή του Malabar.Οι κόκκοι αφήνονται να ωριμάσουν εκτεθειμένοι στους θερμούς και υγρούς ανέμους, τους μουσώνες, κάτι που τους προικίζει με ένα μοναδικό γευστικό προφίλ. Στο στόμα, ο χαρακτήρας είναι πικάντικος, με διακριτικές νότες σοκολάτας κι ένα άρωμα που φέρει ανθικά αγγίγματα
Φέτος, η κουζίνα θα γεμίσει μυρωδιές από την Ιάβα, με μια κούπα λαχταριστού Bajigur!