ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Autumn Spice: Ένα σιρόπι γεμάτο γεύση από φθινόπωρο

15/10/2021
από coffees.gr

Eτοιμάζουμε κούπες καφέ γεμάτες φθινοπωρινή θαλπωρή και γλυκιά μελαγχολία.

Το φθινόπωρο έχει συνήθως μια γλυκιά και μελαγχολική αύρα – είναι η καλύτερη εποχή για σπιτικές μαζώξεις, χουχούλιασμα, ταινίες, επιτραπέζια παιχίνδια και καλή παρέα! Τι χρειαζόμαστε για ένα τέτοιο υπέροχο, φθινοπωρινό απόγευμα; Ένα σπιτικό κέικ, λίγα μπισκότα και φυσικά, καλό καφέ. Ο φθινοπωρινός καφές συνήθως είναι comfort, πλούσιος σε γεύση και αρώματα, θερμαντικός  και νόστιμος.

Υπάρχουν πολλές συνταγές καφέ που ταιριάζουν γάντι σε ένα φθινοπωρινό απόγευμα, όπως ο Caffe De Olla από το Μεξικό ή ο αμερικάνικος Pumpkin Spice Latte, που βασίζονται στις γεύσεις και τα αρώματα των μπαχαρικών. Υπάρχει όμως τρόπος να δώσουμε μια φθινοπωρινή νότα σε οποιονδήποτε καφέ ή ρόφημα έχουμε στο τραπέζι μας; Υπάρχει, και ονομάζεται Autumn Spice Syrup!

Το Autumn Spice Syrup αξιοποιεί μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μπαχαρικά, ετοιμάζεται εύκολα και διατηρείται στο ψυγείο, ενώ δίνει το comfort touch που αναζητούμε σε οποιονδήποτε καφέ ή σοκολάτα θέλουμε να απολαύσουμε.

 

Tι χρειαζόμαστε για το Autumn Spice Syrup;

  • 3 ξυλαράκια κανέλα
  • 1 μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουταλιές του γλυκού γαρύφαλλα
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπαχάρι
  • 5-6 κάρδαμα
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κούπα λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού πετιμέζι
  • 2 κούπες νερό

 

Πως ετοιμάζουμε το  Autumn Spice Syrup;

  • Σπάμε ελαφρά τα κάρδαμα και το μοσχοκάρυδο
  • Καβουρδίζουμε σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τα μπαχαρικά για ένα λεπτό (εκτός από το τζίντζερ)
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ, το νερό και τις δύο κούπες με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά, και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη, για τουλάχιστον 20 λεπτά και προσθέτουμε και το πετιμέζι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε λίγο να «σταθεί» και σουρώνουμε
  • Το μεταφέρουμε σε βαζάκια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

 

Συμβουλές για πεντανόστιμο Autumn Spice Syrup!

  • Τα μπαχαρικά που έχουμε χρησιμοποιήσει είναι ενδεικτικά, και δίνουν comfort και φθινοπωρινό χαρακτήρα στα ροφήματά μας. Μπορούμε να αφαιρέσουμε όποιο δε μας αρέσει ή να προσθέσουμε άλλα, όπως γλυκάνισο ή φλούδες πορτοκαλιού.
  • Χρησιμοποιούμε ολόκληρα μπαχαρικά τα οποία καβουρδίζουμε, για εντονότερο άρωμα. Αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε μπαχαρικά σε σκόνη, χωρίς να τα καβουρδίσουμε.
  • Στο προτελευταίο βήμα, όσο περισσότερο «σταθεί» το σιρόπι μας, τόσο εντονότερα θα είναι τα αρώματά του, αν όμως το αφήσουμε χωρίς να το σουρώσουμε πάνω από 10-15 λεπτά, ίσως αρχίσει να πικρίζει.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό.
  • Χρησιμοποιούμε σε latte, Καφέ Φίλτρου, espresso, ελληνικό καφέ ή σε ροφήματα σοκολάτας κατά βούληση.
  • Προσθέτουμε σε σκέτο καφέ, γιατί το σιρόπι μας είναι γλυκό από μόνο του.
  • Είναι φτιαγμένο για ζεστά ροφήματα, όμως μπορεί να αρωματίσει και πρωτότυπους παγωμένους καφέδες!

 

Αυτό το φθινόπωρο, ετοιμάζουμε κούπες καφέ γεμάτες θαλπωρή, με το σπιτικό και χειροποίητο Autumn Spice Syrup μας!