ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Αβοκάντο και δυνατός καφές παντρεύονται στον Alpukat Kopi από την Ινδονησία!

12/03/2020
από coffees.gr

Ένας διαφορετικός, κρεμώδης παγωμένος καφές από την Νοτιοανατολική Ασία με υπέροχη γεύση. 

Η ασιατική κουλτούρα του καφέ μας έχει συνηθίσει σε περίεργους καφέδες, που εκτός από τον δυνατό ασιατικό καφέ, χρησιμοποιούν μια πληθώρα υλικών, όπως τσάι, μπαχαρικά ή ζαχαρούχο γάλα. Μια πραγματικά ασυνήθιστη συνταγή από την Ινδονησία, είναι και ο Alpukat Kopi.

Στα Ινδονησιακά, Alpukat Kopi σημαίνει απλά «Καφές με αβοκάντο» - και αυτό είναι στην πραγματικότητα, ένας παγωμένος, κρεμώδης καφές που παντρεύει την αγαπημένη γεύση και την υφή του αβοκάντο με τα δυνατά και γήινα αρώματα του ινδονησιακού καφέ. Αν και φαίνεται σαν να ξεπήδησε από το μενού κάποιας hipster καφετέριας των ΗΠΑ, στην πραγματικότητα είναι μια συνταγή που συνηθίζεται αρκετά χρόνια στην Νοτιοανατολική Ασία, και που σιγά σιγά διαδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Alpukat Kopi είναι ιδιαίτερα απλός στην παρασκευή του,  αφού απαιτεί μοναχά ένα blender και πάγο, ενώ είναι ιδιαίτερα ευέλικτος, αφού μπορεί να ετοιμαστεί με οποιοδήποτε καφέ έχουμε διαθέσιμο, είτε είναι φίλτρου είτε εσπρέσο. Για όσους αγαπούν το αβοκάντο ή για όσους ψάχνουν ένα  χορταστικό και ταυτόχρονα τονωτικό ρόφημα που θα συμπληρώσει ιδανικά το πρωινό τους, ο Alpukat Kopi είναι ιδανική λύση – και όποιος δυσπιστεί, μια μόνο γουλιά φτάνει για να αλλάξει γνώμη.

 

Τι χρειαζόμαστε για τον Alpukat Kopi;

  • ½ ώριμο αβοκάντο
  • 1 κούπα δυνατό καφέ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ κούπα ζαχαρούχο γάλα
  • ½ κούπα κρύο γάλα
  • Σιρόπι βανίλιας
  • 2 κούπες παγάκια

 

Πως ετοιμάζουμε τον Alpukat Kopi;

  • Σε ένα blender, αναμειγνύουμε όλα τα συστατικά εκτός από τον πάγο
  • Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι με πάγο, με φαρδύ καλαμάκι

 

Συμβουλές για έναν νόστιμο Alpukat Kopi!

  • Το αβοκάντο μας πρέπει να είναι ώριμο, ώστε η υφή του καφέ να είναι η κατάλληλή. Ένα άγουρο φρούτο θα αφήσει μικρά κομματάκια στο ρόφημα, ενώ και η γεύση δε θα είναι καλή, επίσης.
  • Χρησιμοποιούμε έναν καφέ πλούσιο σε Robusta, ιδανικά με ασιατικούς κόκκους, όπως είναι οι καφέδες που προτιμούν στην Ινδονησία.
  • Παραδοσιακά, το ρόφημα παρασκευάζεται με καφέ φίλτρου, όμως μπορούμε να το ετοιμάσουμε και με διπλό espresso
  • Δεν υπάρχει λόγος να προσθέσουμε ζάχαρη, καθώς για τη γλυκύτητα φροντίζει τόσο το ζαχαρούχο γάλα, όσο και το ίδιο το αβοκάντο, ως ένα βαθμό
  • Είναι ένας καφές ιδανικός για πρωινό, καθώς το αβοκάντο είναι γεμάτο ενέργεια, ενώ και η γεύση του συνδυάζεται πολύ καλά με τις υπόλοιπες γεύσεις του πρωινού.
  • Συνήθως χρησιμοποιείται απόσταγμα βανίλιας, το οποίο δεν είναι τόσο συνηθισμένο στην Ελλάδα, όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι βανίλιας για καφέ, με το ίδιο αποτέλεσμα.

 

Οι παγωμένοι καφέδες είναι μια καλή ευκαιρία για πειραματισμό και επαφή με νέες γεύσεις και κουλτούρες – και ο Alpukat Kopi, ο αβοκαντο-καφές της Ινδονησίας, είναι σίγουρα μια καλή πρόταση για να σπάσει η ρουτίνα!

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ