Ένα cocktail που βασίζεται σε μια παραδοσιακή Ιταλική λιχουδιά, με την υπογραφή του Simon Difford.
Οι Ιταλοί ξέρουν να απολαμβάνουν τον espresso τους με πάρα πολλούς τρόπους, κι ένας από τους πιο λαχταριστούς και εντυπωσιακούς είναι ο espresso affogato. Ο «πνιγμένος» espresso είναι ένας espresso που σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό, δικαιολογώντας έτσι το όνομά του. Παρόλο που οι Ιταλοί διαφωνούν μεταξύ τους για το αν ο affogato είναι καφές ή επιδόρπιο, δεν είναι λίγοι που πήγαν το σερβίρισμα του ένα βήμα παραπέρα, προσθέτοντας μια σταλιά αλκοόλ – συνήθως, ένα κλασικό ιταλικό απεριτίφ, όπως ή grappa ή το amaretto ή ένα λικέρ σοκολάτας.
Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε και ο δαιμόνιος bartender και συγγραφέας σχετικών οδηγών Simon Difford, όταν αποφάσισε να μετουσιώσει αυτή την αγαπημένη Ιταλική συνταγή σε ένα Cocktail που να μπορεί να σταθεί στην μπάρα ενός μπαρ. Έτσι προέκυψε το Affogato Cocktail, που παντρεύει Ιταλική Grappa, λικέρ καφέ και σοκολάτας, εσπρέσο και φυσικά… παγωτό! Το αποτέλεσμα είναι κρεμώδες, με απολαυστική υφή, απίστευτα νόστιμο και με ένα βασικό μειονέκτημα: δύσκολα σταματά κανείς μόνο στο ένα!
Τι χρειαζόμαστε για ένα Affogato Cocktail;
Πως ετοιμάζουμε το Affogato Coktail;
Συμβουλές για λαχταριστά Affogato Cocktails
Ο espresso είναι το μάλλον το πιο ευέλικτο ρόφημα του κόσμου: από καφές έγινε επιδόρπιο, και από επιδόρπιο, γευστικό cocktail!